Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Майданчик для системних змін у пенітенціарній системі продовжує роботу у 2018 році

Учасники робочої групи з питань реформування пенітенціарної системи доопрацювали законопроект «Про Дисциплінарний статут пенітенціарної системи» та обговорили новий законопроект, презентований Міністерством юстиції України. Робоча група також ознайомилася з календарним планом роботи на поточний рік.

Перше засідання робочої групи у 2018 році відбулося 8 лютого за участі представників органів влади, зокрема заступника Міністра юстиції Дениса Чернишова, представників Верховного Суду України та Генеральної прокуратури України, громадських організацій.

27657147_174556313269646_8938052361234183634_n

Робоча група обговорювала два законопроекти.

Законопроект про Дисциплінарний статут пенітенціарної системи

Відповідно до цього законопроекту визначається сутність службової дисципліни, права та обов’язки осіб рядового і начальницького складу стосовно її дотримання, порядок виконання наказів керівників, визначені види заохочень та дисциплінарних стягнень.

Учасники робочої групи обговорили з фахівцями Міністерства юстиції кожен розділ законопроекту. «За результатами обговорення Мін’юст врахував запропоновані нами зміни та доповнення, – зазначив Олександр Федорук, керівник пенітенціарного напряму Асоціації УМДПЛ. – Робоча група прийняла рішення подати проект Закону України «Про Дисциплінарний статут пенітенціарної системи» на реєстрацію. Законопроект кардинально змінює підхід, систему та порядок застосування дисциплінарних стягнень, зокрема визначає поняття дисциплінарного проступку та їх перелік, запроваджує дисциплінарні комісії».

Законопроект про правовий статус засуджених

Павло Кудлай, начальник управління нормативного забезпечення діяльності ДКВС Міністерства юстиції України, презентував новий законопроект «Про правовий статус засуджених, які відбували покарання на тимчасово окупованій території або території населених пунктів, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, на території населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, а також на території держави-агресора».

27973796_174556309936313_1374742872609980683_n

Юрій Мірошниченко, Голова підкомітету з питань реформування пенітенціарної системи, діяльності органів виконання покарань та пробації заявив, що діяльність робочої групи набула комплексного характеру і стала системним майданчиком для пенітенціарної реформи.

Поділитися

Інші новини