Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Молодіжні ради при органах влади: аналітика

5afffe000cc2a

Молодіжні або студентські ради несистемно створювались в Україні при різних державних органах за весь час незалежності.

В грудні минулого року уряд затвердив типові положення про молодіжні ради регіонального та місцевого рівня. Це перший документ, який встановлює однакову процедуру їхнього створення. Але чи запрацює сам механізм — дізнаємось вже зовсім скоро. Що потенційно може змінитися?

Молодіжні або студентські ради несистемно створювались в Україні при різних державних органах за весь час незалежності. Місцеві ради або їхні виконкоми, а також обласні та районні державні адміністрації створювали молодіжні ради без належного нормативного забезпечення їхньої діяльності, самостійно регламентували їхню роботу. Іноді члени молодіжних рад, як і їхні “дорослі” колеги, грали роль масовки для “одобрямсу” рішень відповідних органів (хоча іноді і ставали на захист прав та інтересів молоді).

Питання у блозі для Левый Берег – LB.UA досліджує аналітик Асоціації УМДПЛ, голова Фундації Регіональних Ініціатив Степан Золотар. Читайте текст блогу повністю за посиланням. Цей допис також доступний на нашій Facebook-сторінці.

Поділитися

Інші новини