Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

На Житомирщині відбувся показ анімаційного фільму “Ти і поліція”

1

БМГМО «Молодь обирає життя» долучилася до апробації серед молоді анімаційних фільмів «Ти і поліція», виготовлених студією Real Stories Production спільно з Асоціацією УМДПЛ за фінансової підтримки Програми «Матра» посольства Королівства Нідерландів в України.

У Житомирській області 6 жовтня 2016 року першими учасниками обговорення теми та глядачами мультиплікаційних фільмів стали студенти Бердичівського коледжу промисловості та права. Захід пройшов в гуртожитку коледжу для 22 студентів ІІІ-ІV курсів.

Всі учасники відмітили, що анімацію було цікаво дивитися, інформація легко запам’ятовувалась і була дуже доступною. Після кожного фільму (приблизно 5-10 хв.) відбувалося обговорення побаченого.

Особливістю аудиторії було те, що на занятті були присутні декілька дітей, які навчаються на юридичному факультеті і для них ця інформація була вже знайома. Але навіть вони відзначали, що матеріал цікавий і корисний.

У ході обговорення виявилося, що багато учасників вже стикалися у своєму житті з неправомірними діями поліції, але боялись їм протистояти. Тому по закінченню всі відзначили,  що молодь повинна знати свої права і не боятись їх відстоювати, а запропонована тема є актуальною і важливою.

Педагогічні працівники, які були присутні на занятті, висловили бажання продовжити показ анімації для інших студентів, але вже для І курсу – молоді більш раннього віку (з 15 років).

Зазначимо, що серію анімаційних фільмів «Ти і поліція» виготовлено студією Real Stories Production спільно з Асоціацією УМДПЛ за фінансової підтримки Програми «Матра» посольства Королівства Нідерландів в України.

2

 

Поділитися

Інші новини