Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Зараз не час знімати санкції проти Росії, — заява міжнародної громадськості

5512336

Громадянське суспільство застерігає Раду Європи, що зараз точно не варто скасовувати санкції проти Росії, накладені після анексії Криму. Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті International Partnership for Human Rights (IPHR) незалежної неурядової організації, заснованої в 2008 році з офісом в Брюсселі (Бельгія). Одним із підписантів цієї заяви виступила і Асоціація УМДПЛ.

На червневій частині сесії Парламентська асамблея Ради Європи голосуватиме скасування санкцій, введених проти Росії після незаконної анексії Криму. Той факт, що голосування взагалі відбувається, є суттєвою і тривожною зміною політики Ради Європи щодо Росії, зазначається у новині на сайті організації.

«Ми вважаємо, що санкції є важливим інструментом для делегітимізації незаконних дій Росії проти України та запобігання подальшому поширенню конфлікту.

Крім того, нормалізація насильницької анексії території суверенної держави, що супроводжується грубими порушеннями міжнародного гуманітарного права та прав людини, створить серйозну загрозу безпеці не тільки для України, але й для всього регіону», йдеться в заяві.

Правозахисники закликають продемонструвати єдність у відстоюванні цінностей і принципів, на яких ґрунтується Рада Європи, і повністю зберігати санкції доти, поки Росія не виконає умови, за які ці санкції були введені, наголошується в тексті.

Читайте заяву повністю тут. Повна новина на сайті організації IPHR за посиланням.

Поділитися

Інші новини