Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Новий Кодекс етики для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби

У межах проекту Ради Європи “Подальша підтримка пенітенціарної реформи в Україні” відбулась робоча зустріч, присвячена обговоренню нового Кодексу етики персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України.

Основна мета нового Кодексу — створити нове обличчя працівників пенітенціарної служби України. На цьому наголосила у своєму вітальному слові менеджер проекту Ольга Сандакова. Робочу зустріч було сфокусовано на обговоренні документу Кодексу етики, оптимізації його змісту та приведення у відповідність з міжнародними стандартами. Модератором зустрічі виступила Ірина Яковець, національний експерт Ради Європи.

IMG_0030Кодекс етики — це система моральних норм, зобов’язань і вимог сумлінного виконання службових обов’язків персоналу цієї служби. Свого часу Україна прийняла Кодекс етики, що стало на той момент прогресивним кроком, оскільки вказувало на прихильність служби до підтримки не лише правових, а й моральних стандартів здійснення професійної діяльності, забезпечення дотримання прав людини. Проте фахівці неодноразово піднімали питання недосконалості тексту Кодексу, яким, зокрема, не враховано міжнародні стандарти.

IMG_0036Над проектом нового Кодексу працювали експерти з Ради Європи, фахівці, науковці, громадські діячі. Результат зазначеної спільної роботи був представлений учасникам круглого столу, серед яких був і експерт Асоціації УМДПЛ Олександр Федорук. Учасники заходу обмінялись думками з приводу удосконалення запропонованого проекту Кодексу та домовилися подати свої письмові пропозиції експертній групі.

Асоціація УМДПЛ підтримує ідею розробки та впровадження нового Кодексу етики для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби, оскільки це сприяє підвищенню репутації та формує позитивний імідж пенітенціаріїв, що є актуальним у час реформ та відповідає євроінтеграційному курсу України.

Поділитися

Інші новини