Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Одноденний тренінг «Поліція під контролем» в Одесі

Асоціація УМДПЛ, за сприяння регіонального координатора взаємодії з громадськістю при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини в Одеській області, провела одноденний тренінг «Поліція під контролем».

20160903_102426Учасники тренінгу дізнались яка структура роботи поліції, які обов’язки покладені на патрульну поліцію та як вони їх мають виконувати. Також докладно розібрали питання роботи чергових частин у відділах поліції.

Окрему увагу було приділення питанню відкритості правоохоронної системи. Учасники обговорили можливість здійснювати відео фіксацію дій поліції та питання пов’язані з Законом України «Про захист персональних даних».20160903_101521Поділившись на декілька груп учасники тренінгу отримали практичні завдання: здійснити аналіз ситуації та описати дії монітора, який спостерігає за тим, як поліція виконує свої обов’язки.

В другій частині тренінгу, сформовані групи здійснили моніторингові візити у відділи поліції, промоніторили діяльність патрульних в місті.20160903_125257Повернувшись та проаналізувавши результати, учасники отримали сертифікати про проходження одноденного тренінгу «Поліція під контролем».

Моніторинг поліції в Одеській області буде продовжено, а Асоціація УМДПЛ продовжить практику проведення одноденних тренінгів і в інших обласних центрах України.

20160903_173500

Поділитися

Інші новини