Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Підлітки отримали знання як інструмент, а не готові відповіді

Підлітки можуть мислити без обмежень. Проте це не звільняє їх від відповідальності за дії, спрямовані проти закону. Щоб надати молоді інформацію про їхні права та роботу правоохоронних органів представники Асоціації УМДПЛ Сергій Перникоза та Олександр Федорук спільно з Сергієм Безпальчуком, начальником відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції міста Києва, провели інформаційні зустрічі з підлітками.

DSC_5652 - копия

DSC_5771 - копия

Заходи відбулися 17-18 квітня 2018 року у Коледжі інженерії та управління НАУ та Київському коледжі будівництва, архітектури і дизайну за підтримки Управління молоді та спорту ДОНМС м. Києва.

DSC_5845 - копия

Під час просвітницьких заходів молодь мала можливість поставити запитання про те, що чекає на людину під час спілкування з поліцією та у в’язниці.

DSC_5812 - копия

У Київському коледжі будівництва, архітектури і дизайну захід відвідали представники студентського активу – близько 100 старост та профоргів. «За наказом директора студенти були звільнені від пар, щоб під час виховних годин передати отриману інформацію своїм одногрупникам», – розповіла Ніна Григорівна, куратор профоргів.

Завдяки відеопроекту «Життя за ґратами» студенти ознайомились із особливостями роботи тюремної системи, формальними нормами та реаліями життя людини за ґратами.

DSC_5798 - копия

Студент Адам поділився враженнями після перегляду стрічки. «Ми навіть не замислюємося, що ось я вийду зі школи і вільний робити те, що хочу. Проте зловживання свободою має негативні наслідки. За ґратами можливості людини максимально обмежені. Думаю, коли потрапляєш до в’язниці, відбувається переоцінка цінностей», – сказав Адам.

DSC_5725 - копия

Більше інформації про основи спілкування з правоохоронцями та вирішення конфліктів законним шляхом:

Більше фото – на Facebook-сторінці Асоціації УМДПЛ.

Поділитися

Інші новини