Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Поліція та виклики виборчої кампанії, — коментар юриста

Final Exam Schedule (1)

Чим ближче до виборів, тим більше розмов про дії поліції на мирних зібраннях. Юрист, експерт Асоціації УМДПЛ Михайло Каменєв для UA: Українське радіо коментує останні події довкола цієї теми:

«Це абсолютно неприпустимо, коли поліція не може професійно, без насильства злагоджено діяти. Інший варіант — якщо була видана вказівка діяти саме таким чином, щоб створити картинку нагнітання. Не виключаю обидва варіанти… Поліція має бути поза політикою і це якраз поганий наслідок реформ. Недореформували в цьому плані».

Втім, за його словами, до здобутків реформи можна віднести патрульну поліцію і її певну деполітизацію. «Але ми ще надалі маємо модифікувати законодавство, до прикладу, радянський Кодекс України про адміністративні правопорушення 1984 року, мають бути запроваджені у нормальному вигляді кримінальні проступки…», — зазначає фахівець.

Слухайте/дивіться запис ефіру «Поліція і виклики виборчої кампанії – від надмірного застосування сили до безпорадності» повністю тут. Цей допис також доступний на нашій Facebook-сторінці.

Читайте також: Як працювала поліція у 2018-му: за звітом Голови Нацполіції й не тільки

Поділитися

Інші новини