Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Порадники з серії «Ти і поліція»: подбайте про свої права

У наш час варто знати, як подбати про свої права та права ваших близьких. Якщо ви прагнете безконфліктного законного врегулювання будь-якої ситуації під час спілкування з поліцією, читайте брошури серії «Ти і поліція». Нові знання захистять вас від неприємностей. Протягом року також чекайте на нові поради від Асоціації УМДПЛ.


BezymyannyjАдвокат у кишені

У практичному пораднику викладено базові поради, як поводитись з працівниками поліції. Порадник розкриває такі найбільш типові ситуації : «Зустріч із поліцейським на вулиці»; «Вас звинувачують у вчиненні адміністративного правопорушення та затримують»; «Вас викликають у відділення поліції»; «Обшук Вашого помешкання або іншого володіння» тощо.

ЗАВАНТАЖИТИ PDF

Дізнатися більше

Отримати друкований примірник – тут

1110 порад водієві

Завдяки цьому практичному пораднику ви отримаєте базові поради, як водієві варто поводитись із працівниками поліції на дорозі. Найбільш типові ситуації згруповано у такі тематичні блоки: «Вас зупинила поліція»; «Поверхнева перевірка та огляд автомобіля»; «Огляд на стан сп’яніння»; «Ваш автомобіль хочуть доставити на штрафний майданчик» тощо.

ЗАВАНТАЖИТИ PDF

Дізнатися більше

Отримати друкований примірник – тут

Znimok-ekrana-2016-08-30-o-15.47.28Взаємодія з поліцією у зоні проведення АТО

У третьому практичному пораднику серії «Ти і поліція» розглянуто типові ситуації, що виникають із поліцією в зоні проведення антитерористичної операції. Типові ситуації викладено з урахуванням особливостей законодавчого регулювання на цій території. Також був врахований досвід організацій, які постійно відвідують територію військових дій.

Практичний порадник орієнтований на тих, хто прагне до безконфліктного перебування в зоні проведення АТО – волонтерських організацій, місцевих мешканців та інших.

        ЗАВАНТАЖИТИ PDF

Дізнатися більше

Znimok-ekrana-2016-10-06-o-20.33.08

Притягнення до адміністративної відповідальності поліцією

Четвертий практичний порадник серії «Ти і поліція» присвячений інституту притягнення до адміністративної відповідальності в частині діяльності поліції. Ви детально розглянете основні етапи притягнення до відповідальності: складення протоколу про адміністративне правопорушення, затримання за вчинення адміністративного правопорушення та складення протоколу про це, здійснення особистого огляду та огляду речей особи, а також винесення постанови по/у справі про адміністративне правопорушення, якою накладається адміністративне стягнення (покарання), оскарження такої постанови, виконання постанови (сплата штрафу).
Ви також дізнаєтеся про особливості, пов’язані з відповідальністю неповнолітніх та з адміністративними правопорушеннями у сфері безпеки дорожнього руху – випадків притягнення водіїв до адміністративної відповідальності, зокрема й в автоматичному режимі (новий інститут автофіксації).

ЗАВАНТАЖИТИ PDF

Дізнатися більше

Отримати друкований примірник – тут

Діти макет на сайт.cdr

Підлітку про поліцію

У п’ятому практичному пораднику серії «Ти і поліція» викладено базові поради для дітей (неповнолітніх старшого шкільного віку) щодо основ спілкування з поліцейськими. Порадник викладено простою для розуміння мовою та не обтяжено посиланнями на правові норми, які регулюють ту чи іншу ситуацію. Окремо до кожного розділу додаються поради для батьків, що уможливлює спільне засвоєння інформації, викладеної у пораднику.

Найбільш типові ситуації згруповано у таких тематичних блоках: «Пред’яви документи і виверніть кишені», «Відчиніть – поліція!», «Вам потрібно прибути до відділення поліції», «Ви порушили громадський порядок. Проїдьмо до відділення для складання протоколу», «Це ти скоїв злочин? Зізнавайся!», «Побиття у поліції».

Цей практичний порадник орієнтовано не тільки на дітей (неповнолітніх) старшого шкільного віку, а й на їх батьків та всіх небайдужих до правової освіти нового покоління.

ЗАВАНТАЖИТИ PDF

Дізнатися більше

Отримати друкований примірник – тут

Більш розгорнута інформація з практичних порадників «Адвокат у кишені» та «10 порад водієві» міститься у мобільного додатку «Поліція під контролем» – http://policeundercontrol.org/.

Також для завантаження доступна візуалізована інформація.

Поділитися

Інші новини