Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Представник Асоціації УМДПЛ взяв участь у прес-брифінгу по місцям несвободи в зоні АТО

IMG_604113 травня відбувся прес-брифінг Місця несвободи у зоні АТОпроблеми евакуації та безпеки населення у прифронтовому Маріуполі” у Кризовому медіа-центрі. В брифінгу взяв участь Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини з питань реалізації національного превентивного механізму (НПМ) Юрій Бєлоусов, спеціаліст відділу адвокації та юридичної підтримки ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Олександр Гатіятуллін та програмний асистент Асоціації УМДПЛ Сергій Перникоза, які відвідали спеціалізовані школи для дітей з різними порушеннями, пансіонати для ветеранів війни і праці, Маріупольський виправний центр, Приазовську виправну колонію, Донецький прикордонний загін, Жовтневий районний суд, психіатричну районну лікарню №7 та інші заклади у м. Маріуполь.

Життя майже 2400 осіб, серед яких діти, літні люди, які перебувають під опікою держави у закладах соціальної та медичної сфери, а також у виправних колоніях та центрах м. Маріуполя, знаходяться під загрозою через зволікання з евакуацією з прифронтового міста.

Організатор – Центр інформації про права людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Більше фотографій з прес-брифінгу дивіться в мереж facebook.

Детальніше про результати візитів:

Працівниками Департаменту НПМ здійснено моніторинг дотримання прав людини працівниками правоохоронних органів в зоні проведення АТО

Умови тримання засуджених у Маріупольському виправному центрі (№138) не відповідають встановленим стандартам

Поділитися

Інші новини