Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Презентовано дослідження «Дисциплінарна відповідальність прокурорів в Україні»

50876688_3009576959068282_6303919612840902656_n

29 січня 2019 року під час круглого столу презентовано дослідження «Дисциплінарна відповідальність прокурорів в Україні».

Дослідження присвячено вивченню практики притягнення прокурорів до дисциплінарної відповідальності Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів протягом 2017–2018 рр. У публікації проаналізовано різні аспекти дисциплінарної практики: законодавче регулювання притягнення прокурорів до дисциплінарної відповідальності, відповідність національного законодавства з притягнення прокурора до відповідальності міжнародним стандартам, організаційний аспект розгляду скарг Комісією, чинники, які впливають на ухвалення того чи іншого рішення, судова практика в цій сфері. Серед авторів дослідження і юристи, експерти Асоціації УМДПЛ Євген Крапивін та Михайло Каменєв.

Завантажити дослідження в повному обсязі

Завантажити резюме дослідження українською або англійською

Блог Євгена Крапивіна «Дисциплінарна відповідальність прокурорів: що змінилось за 1,5 року» на сайті LB.ua 

Публікація здійснена за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», фінансованого урядом Данії, та Європейського Союзу в межах проекту «Посилення ролі громадянського суспільства у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади». Погляди та думки, викладені в цій публікації, належать авторам та необов’язково відображають офіційну позицію Ради Європи або Європейського Союзу.

За матеріалами сайту Центру політико-правових реформ

Поділитися

Інші новини