Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Презентуємо посібник “Аналіз ризиків під час обробки персональних даних”

З кожним роком органи місцевого самоврядування ухвалюють нові технологічні й організаційні рішення для вдосконалення своєї діяльності. Зокрема, поступово впроваджують елементи технологічної інфраструктури: послуги, які надаються в мережі; системи електронного документообігу; офіційні вебсайти; апаратні комплекси систем відеоспостереження для підтримки публічної безпеки на місцях та ін. Але розвиток технологій, окрім переваг, має великий спектр ризиків для недоторканності приватного життя людини. У зв’язку з цим усе гостріше постає питання про необхідність встановлення чітких правил роботи з персональними даними та запровадження ефективних процедур оцінювання всіх можливих ризиків для прав і свобод людини під час їх обробки.  

analiz_ryzykivПовністю уникнути ризиків й убезпечити зібрану інформацію в умовах сучасного цифрового світу складно. Водночас передбачити потенційні загрози, своєчасно виявляти, мінімізувати та певною мірою навіт управляти ними – цілком можливо. 

Саме з такою метою Асоціація УМДПЛ підготувала посібник, в якому можна ознайомитися з положеннями законодавства про захист персональних даних і процедурами оцінювання ризиків під час їх обробки. За допомогою посібника посадові особи ОМС зможуть отримати базові знання про порядок, цілі та принципи оцінювання ризиків під час обробки персональних даних. 

Ознайомитися і завантажити посібник можна за посиланням: http://umdpl.info/library/http-umdpl-info-wp-content-uploads-2021-09-posibnyk_otsinka-ryzykiv-zpd_na-sajt-pdf/

Посібник підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках гуманітарної ініціативи «Людяність і взаємодопомога». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Поділитися

Інші новини