Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Про «зону відповідальності» працівників пенітенціарної системи проведено тренінг

10

Про превентивні заходи з дотримання прав людини в пенітенціарних закладах розповів експерт, керівник пенітенціарного напрямку Асоціації УМДПЛ Олександр Федорук на тренінгу для начальників установ виконання покарань та працівників Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України. Тренінг відбувся у вересні ц.р. в рамках двотижневого курсу підвищення кваліфікації працівників пенітенціарної системи за навчальною програмою «Ефективний пенітенціарний менеджмент», що проходив на базі Білоцерківському центрі підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України.

01

Пан Федорук провів презентацію щодо основних завдань діяльності Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, а саме особливостей здійснення превентивних заходів з дотримання прав людини в пенітенціарних закладах шляхом підвищення громадської активності та мотивації персоналу установ поважати людську гідність.

Також у рамках тренінгу відбувся показ та обговорення документального фільму студії RealStories Production «ПЖ», який розповідає про побут та проблеми довічно ув’язнених людей у місцях позбавлення волі. Режисерка стрічки Ксенія Кравцова розповіла, що хотіла створити фільм про, по-перше, психологічний стан людини, яка довічно ув’язнена, про її життя, і про те, що відбувається у місцях позбавлення волі, а також, по-друге, душевний стан усієї родини, яка має близьку людину, що відбуває таке довічне ув’язнення. Таким чином, для фільму вдалося знайти засудженого довічного героя, у якого з рідних залишився тільки батько. «Мені хотілося передати відчуття батька, який має старенький автобус, в якому він працює кожного дня, і це один і той самий маршрут, і сина – який має також один і той самий маршрут замкненого життя в ув’язненні», сказала К.Кравцова.

9

Оригінал новини про курс підвищення кваліфікації для начальників установ виконання покарань та працівників Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України.

Поділитися

Інші новини