Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

“Притягнення до адміністративної відповідальності поліцією” – видано 4 порадник із серії “Ти і поліція”

DSC_7784

Асоціація УМДПЛ представляє четвертий практичний порадник серії «Ти і поліція» — «Притягнення до адміністративної відповідальності поліцією» (http://umdpl.info/library/administrative_police/) — присвячений інстуту притягнення до адміністративної відповідальності в частині діяльності поліції.

В пораднику детально розглядаються основні етапи притягнення до відповідальності: складення протоколу про адміністративне правопорушення, затримання за вчинення адміністративного правопорушення та складення протоколу про це, здійснення особистого огляду та огляду речей особи, а також винесення постанови по/у справі про адміністративне правопорушення, якою накладається адміністративне стягнення (покарання), оскарження такої постанови, виконання постанови (сплата штрафу).
Також розглянуті особливості, пов’язані з відповідальністю неповнолітніх та з адміністративними правопорушеннями у сфері безпеки дорожнього руху – випадків притягнення водіїв до адміністративної відповідальності, зокрема й в автоматичному режимі (новий інститут автофіксації).

Порадник буде розповсюджено безкоштовно серед партнерських організацій, через регіональних партнерів Асоціації УМДПЛ, на тематичних заходах (тренінги, лекції на фестивалі Docudays тощо). А також під час навчальних заходів Асоціації “Ти і поліція”.

Отримати брошуру може кожен бажаючий безкоштовно. Необхідно написати на е-адресу: umdpl.association@gmail.com або на Фейсбук-сторінку, зазначивши поштову адресу (або відділення Нової пошти), прізвище та ім’я.

Брошура доступна в нашій бібліотеці за посиланням –http://umdpl.info/library/administrative_police.

Поділитися

Інші новини