Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Робоча група з реформування пенітенціарної системи опрацювала черговий законопроект

11 квітня 2017 року у Києві робоча група з реформування пенітенціарної системи при Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внесла низку пропозицій до законопроекту «Про пенітенціарну систему України» щодо процесу його підготовки.

фото з комітету

«Дуже важливо, що до опрацювання законопроекту долучилися усі зацікавлені сторони – як громадські інституції, так і держоргани. Серед наших спільних напрацювань є дійсно цікаві ідеї, які мають якісно змінити «обличчя» пенітенціарної системи на краще. Наприклад, у частині структури та організації пенітенціарної системи та соціального захисту персоналу», – зазначив Олександр Федорук, керівник програми «Права людини за ґратами».

Деякі дискусійні питання потребують подальшого узгодження позицій та вироблення спільного рішення. «Зараз перед Міністерством юстиції постало важливе завдання звести напрацювання всіх груп та продовжити спільну роботу з підготовки законопроекту до реєстрації», – пояснив Олександр Федорук.

Учасники одинадцятої зустрічі робочої групи також розглянули законопроект «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо підстав і порядку перегляду судових рішень за новими та нововиявленими обставинами». Цей законопроект розроблено  з метою приведення у відповідність кримінального процесуального законодавства України до Європейських стандартів застосування Конценції з захисту прав людини і основоположних свобод та статті 4 Протоколу 7 до Конвенції, а також задля усунення прогалин, неузгоджених позицій і технічних помилок.

Програма «Права людини за ґратами» здійснює превентивні заходи з дотримання прав людини в пенітенціарних закладах шляхом підвищення громадської активності та мотивації персоналу таких закладів поважати людську гідність. Приєднуйтеся до Facebook-сторінки Програми за посиланням.

Поділитися

Інші новини