Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Розпочала роботу цілодобова гаряча лінія з питань випадків незаконних дій з боку правоохоронців

Правозахисний центр «Поступ» і Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні з 1 квітня 2018 років запустили цілодобову гарячу лінію для фіксації порушень прав людини з боку силових структур у зоні проведення Операції Об’єднаних сил. Якщо Ви вважаєте, що Ваші права було порушено або Ви стали свідком незаконних дій з боку співробітників правоохоронних органів (поліції, національної гвардії, прикордонної служби, СБУ або військовослужбовців), повідомте нас про це за номером (099) 297 64 36. Гаряча лінія працює цілодобово.

gor_linlja_zenja14 квітня 2014 року, тодішній виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції із залученням усіх силових структур. За 4 роки міжнародними та місцевими правозахисними організаціями було зафіксовано велику кількість порушень прав людини з боку силових структур у зоні ООС на підконтрольній Україні території. Силовики не завжди виконують свої обов’язки відповідно до закону або свідомо його порушують. Незаконними можуть бути активні дії (неналежне спілкування, незаконна перевірка документів, незаконне затримання, незаконний обшук, допит без законних підстав тощо), а також бездіяльність (ігнорування усної заяви про правопорушення; ненадання допомоги в небезпечній ситуації тощо). Тепер у громадян, які перебувають в зоні проведення Операції Об’єднаних сил, з’явилася можливість повідомляти на гарячу лінію про такі порушення з боку силових структур щодо Вас і Ваших родичів.

Наша мета – зменшити кількість порушень прав людини з боку співробітників силових структур у Луганській і Донецькій областях шляхом створення системи громадського контролю та реагування на факти порушень та активізації громадян для спільних дій на захист власних прав та інтересів.

У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся за адресою: postup.rights@gmail.com

Джерело

Поділитися

Інші новини