Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Що молодь знає про суди, – за результатами IV Молодіжного форуму з прав людини

DSC_8435

Про взаємодію поліції та суспільства, запобігання корупції та судову систему говорити на IV Молодіжний форум з прав людини, що відбувся 10 грудня у студентському просторі Belka Бібліотеки КПІ.

Що таке «право на справедливий суд» по ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та як це право дотримується в Україні, на Форумі розповіла керівник напрямку правосуддя у кримінальній юстиції Асоціації УМДПЛ Олена Островська.
«Дискусію з молоддю почала з того, чи знають вони, що таке суд, що робить суддя, адвокат, прокурор, які види судів вони знають і чим вони відрізняються один від одного та поговорили про сучасну судову систему в Україні. Моє враження: поняття про суд у молоді доволі поверхове. У дискусію вступали лише студенти перших-третіх курсів юридичного факультету і то їхні знання обмежувалися фразами про те, що “десь щось чули”», – розповідає О.Островська.

Також в рамках кінолекторію Форуму відбувся показ фільму «Життя за ґратами» виробництва Real Stories Production. Щоб представити реальний стан речей у пенітенціарних закладах, творча група Real Stories Production за підтримки Пенітенціарної Служби України провела декілька знімальних днів у Роменській виправній колонії та Сумському слідчому ізоляторі. Більше інформації про фільм шукайте на сайті продакшену.

Читайте також цей допис на нашій сторінці у Facebook.

Поділитися

Інші новини