Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Що варто знати про поліцію? Розповідає проект «Правопіль»

Поліція

У проекті «Правопілі» повноцінно функціонує віртуальний відділок поліції, де всі охочі можуть більше дізнатися про нормативне регулювання її діяльності та «зайти в гості» всередину. 

На інформаційному стенді перед входом до віртуального відділку поліції можна знайти інформацію із законів про те, що таке поліція, які її завдання та що таке громадський контроль поліції. «З метою інформування громадськості про діяльність поліції керівник поліції та керівники територіальних органів поліції раз на рік готують та опубліковують на офіційних веб-порталах органів поліції звіт про діяльність поліції», йдеться на стенді віртуального міста.

В форматі 3D-моделювання у віртуальному відділку поліції побудовано такі приміщення:  вестибюль, приймальня громадян, коридор, кімната для затриманих, зала оперативного управління, кімната для конфіденційного побачення та кімната для проведення слідчих дій. 

Уся довідкова інформація на візуальних стендах проекту посилається на чинне українське законодавство. Для того, щоб прочитати стенд треба тільки клікнути на нього у віртуальному місці. До прикладу, у вестибюлі розміщено вікно чергової частини, де одразу ж поруч плакат із інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу та книга скарг та пропозицій. Далі по коридору (див. ілюстрацію) розміщені вхід до службових приміщень чергової частини та кімната для проведення слідчих дій. Для того, щоб зайти всередину кімнати, знову ж таки, варто клікнути на відповідні двері.

Поліція 2

Віртуальне правове місто «Правопіль» – проект покликаний розповісти, як повинні функціонувати органи державної влади, аби відповідати стандартам дотримання прав людини. За допомогою технології 3D-моделювання у простій формі пояснюється, як працюють відділ поліції, державна міграційна служба, суд, центр надання адміністративних послуг та мерія.

💻📲 Тестуйте об’єкт на сайті проекту http://pravopil.umdpl.info та усі зауваження/рекомендації пишіть у коментарях або на нашу скриньку umdpl.association@gmail.com

Зазначимо, що за допомогою технології 3-D моделювання ГО «Асоціація УМДПЛ» спільно з ГО «Real Stories Production» створила віртуальне правове місто «Правопіль». Проект Інтернет-портал «Правопіль» реалізується Асоціацією УМДПЛ в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст порталу є винятковою відповідальністю Асоціації УМДПЛ та не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Поділитися

Інші новини