Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Ти і поліція: Перевірка документів (ВІДЕО)

У новому відео на Youtube-каналі «Антидот-TV» черкаські правозахисники пояснили громадянам модель поведінки поліцейських під час здійснення ними перевірки документів у громадському місці.

Асоціація УМДПЛ вдячна Департаменту патрульної поліції та Управлінню патрульної поліції в місті Черкаси за підтримку і сприяння у процесі створення відео.

Громадяни часто не розуміють причин тих чи інших вимог поліцейський і вбачають у них зверхню поведінку або недоброзичливе ставлення. А це зовсім не так – поліцейські просто виконують вимоги службових інструкцій та дотримуються правил своєї поліцейської техніки безпеки.

Батч

«Вимогу поліцейських “Пред’явіть Ваш паспорт!” громадяни зустрічають, щонайменше, з напругою, – розповідає автор ідеї та сценарію відеоролика Володимир Батчаєв. – І це цілком зрозуміло, адже мимоволі відчуваєш себе у ролі підозрюваного та думаєш, що тебе можуть переплутати з якимось правопорушником і затримають».

«Сподіваємося, що відео посприяє налагодженню взаєморозуміння між громадянами та поліцією. І, звісно, ми щиро вдячні за співпрацю Управлінню патрульної поліції в місті Черкаси, без чиєї допомоги створення ролика було би неможливим», – зазначив правозахисник.

Джерело

Поділитися

Інші новини