Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У «Правополі» уже з’явився новий об’єкт — слідчий ізолятор

СІЗО

У проекті «Правопіль» уже функціонує новий 3D-об’єкт — слідчий ізолятор із докладною інформацією про те, як функціонує ця державна структура відповідно до чинного законодавства. Так, найперше ваше «знайомство» із роботою СІЗО розпочнеться із контрольно-пропускного пункту (КПП) та загальної інформації про особливості відвідування СІЗО. А, в цілому, в структурі слідчого ізолятора вже зараз «побудовано» збірне відділення, режимний та адміністративний корпуси, прогулянковий двір на території, виробничі майстерні та ін.

Яка інформація про роботу СІЗО пояснюється у 3D-моделі слідчого ізолятора? До прикладу, на інформаційному 3D-стенді на КПП слідчого ізолятора йдеться про те, що пропускний режим установлюється адміністрацією і здійснюється відповідно до порядку, визначеного чинним законодавством. Особи, які відвідують СІЗО, пропускаються до слідчого ізолятора і випускаються з нього за перепусткою відповідного зразка з одночасним пред’явленням паспорта або іншого документа, що посвідчує особу. Також нагадується, що відповідно до ст.7 Закону «Про попереднє ув’язнення» особи, які заходять на територію СІЗО або виходять з неї, та їхні речі підлягають огляду. При проведенні оглядів можуть використовуватися технічні засоби виявлення.

Нагадаємо, проект «Правопіль» – віртуальне правове місто, у якому за допомогою 3D-моделювання у простій формі пояснюється робота органів державної влади. Тестуйте новий об’єкт на сайті проекту http://pravopil.umdpl.info та усі зауваження/рекомендації пишіть у коментарях або на нашу скриньку umdpl.association@gmail.com

Проект Інтернет-портал «Правопіль» реалізується Асоціацією УМДПЛ в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст порталу є винятковою відповідальністю Асоціації УМДПЛ та не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Читайте також:

Чим та кому корисний «Правопіль» – нотатки із презентації проекту

Поділитися

Інші новини