Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

UAСуми: Мультик про поліціянтів і школярів привезли до Сум

Джерело: UA:Суми

Суми – одне з трьох міст, де вперше презентували 6 серій мультфільму з такою назвою. Його підготували в Асоціації українських моніторів дотримання прав людини та «Real stories production». Мета мультику – пояснити підліткам, які вони мають права при зустрічі з правоохоронцями.
Головний герой мультфільму – хлопець Василь протягом шести серій потрапляє у ситуації із правоохоронцями, де потрібно знати свої права та вміти відстоювати свою думку. У цьому йому допомагає його сестра. Переглянути мультфільм ми запропонували учням 8В 2-ї школи. Діти переказали найяскравіші, на їх думку, моменти з відео.
«Колись у супермаркеті мене запідозрили в крадіжці, но ми переглянули відеозапис і я доказав свою правоту. Якщо я тепер зустрінуся з поліціянтом, то я буду вказувати на свої права, на свою неповнолітність», – говорить учень Артем Подольний.

Організатор показу мультику на Сумщині Ірина Білик розповідає, таких випустили 6 серій. У них йдеться про те, що таке адміністративне правопорушення, як поводитися в ситуації, якщо викликають до відділку. Якщо телефонує слідчий і говорить, що треба явитись на певну годину, хто має право представляти дітей. Тобто, охоплюється весь спектр прав, які має дитина. Мультик призначений для школярів та підлітків. Вчора його демонстрували неповнолітнім у сумському СІЗО.
Дитячий психолог з більш ніж десятирічним досвідом роботи Анна Яковенко оцінила подачу, та зауважила – потрібно було зробити акцент і на тому, що поліція теж захищає наші права. Цьому зараз вчать починаючи з дитячих садочків.
Усі 6 серій мультфільму можна переглянути на сайті «Real stories production».

Поділитися

Інші новини