Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Урок правознавства – на екскурсії до відділу поліції Харківської області

Урок правознавства учнів Кочетоцької загальноосвітньої школи-інтернату Харківської області пройшов у Чугуївському відділі поліції. Цікавий урок-екскурсію дев’ятикласникам влаштували вчителька правознавства Таїсія Усевич та правозахисник Юрій Чумак 10 травня 2018 року.

DSC05695

Учні поспілкувалися з працівниками ювенальної превенції, ознайомилися зі знаряддям та спецзасобами поліції, побували у приміщенні ізолятору тимчасового тримання, переглянули автопарк відділу поліції, а також дізналися від експерта-криміналіста про цікаві моменти збору доказів у карних справах.

Поліцейські розповіли про профілактику правопорушень у підлітковому середовищі, люб’язно надали змогу школярам відчути себе на кілька хвилин правоохоронцями, що несуть службу у спорядженні або за кермом сучасної поліцейської автівки. Також працівники поліції поінформували про те, в яких вищих навчальних закладах зараз готують майбутніх правоохоронців.

В красной футболке - Яша

Юнаки та дівчата були приємно вражені рівнем технічного оснащення поліції та гостинністю поліцейських. І навіть залишили письмову подяку у «Книзі скарг та пропозицій Чугуївського відділу поліції».

«Я й раніше планував після закінчення школи вчитися на поліцейського, а тепер ще більше переконався у правильності свого вибору», – зазначив після завершення уроку-екскурсії дев’ятикласник Яків.

Юрій Чумак, керівник Харківського обласного осередку Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, повідомив старшокласникам про те, що Асоціація УМДПЛ наразі розробляє віртуальний проект «Правопіль». У новоствореному «ідеальному правовому місті» є відділ поліції, збудований та облаштований відповідно до вимог законодавства та потреб відвідувачів.

Захід відбувся за сприяння начальника Чугуївського відділу поліції Олександра Парфьонова та начальника сектору кадрового забезпечення відділу Кирила Сазонова. Екскурсію для школярів проводили старший інспектор ювенальної превенції Олексій Усевич та інспектор Олександр Малявін, експерт-криміналіст Дмитро Морозов і патрульні поліцейські Богдан Мандрика та Олексій Безуглий.

Нагадаємо, минулого року за ініціативою Юрія Чумака та Таїсії Усевич та базі Кочетоцького інтернату було започатковано неформальний «Клуб друзів поліції». В рамках його діяльності була створена правова бібліотека навчального закладу, відбулися перегляди документальних фільмів з репертуару кіноклубу Docudays UA та мультфільмів «Ти і поліція», створених Асоціацією УМДПЛ спільно зі студією Real Stories Production.

Джерело

Георгій Кобзар

Поділитися

Інші новини