Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Вбивсто 5-річного хлопчика на Київщині: оцінка експертів

895089fe145426bc0ce93f063b6ab96a (1)

Юрист, експерта Асоціації УМДПЛ Михайло Каменєв каже про розслідування справи таке: «Найголовніше тут – ефективне розслідування та те, щоб винні понесли покарання. Кримінальне провадження буде собі потрохи йти, щось будуть розслідувати, адвокати гнутимуть свою лінію. Це їхня робота, повноваження, функції…Такі справи швидко не вирішуються».

Водночас, на його думку, дивно чути, що президент взяв питання на особистий контроль і буде слідкувати. «Цікаво, що він робитиме в рамках своїх повноважень – нічого. Навіть, якщо президент звернеться до слідчого або прокурора, то вже у будь-якому випадку буде вважатися тиском. І потім ці ж поліцейські можуть виграти у Європейському суді справ людини, якщо будуть казати, що нібито слідство було упереджене, бо було втручання з боку президента».

Координатор моніторингових кампаній Сергій Перникоза зазначає, що реакція самої системи і характеризує те, наскільки ми є європейськими та прогресивними зараз. «Адекватною була в реакція міністра у вигляді заяви про відставку, але далі вже Верховна Рада вирішувала б, чи приймати її або ні. Але, звісно, такою як раніше робота поліції точно уже не є (у позитивному значенні цієї фрази)».

Нагадаємо, що 31 травня у Переяславі-Хмельницькому 5-річний хлопчик потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови. Йому зробили операцію, але дитина померла. За попередніми даними стріляли двоє п’яних поліцейських. У результаті підозрюваних Володимира Петровця та Івана Приходька затримали.  4 червня суд обрав обом запобіжний захід – по 60 діб під вартою без права внесення застави.

Дивіться/читайте матеріал 24 Канал із фаховими коментарями повністю тут. Цей матеріал також доступний на нашій Facebook-сторінці.

Поділитися

Інші новини