Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Вчителі дізнались, як цікаво та з користю провести для підлітків навчальний захід про поліцію

До спілкування з правоохоронцями треба бути підготовленим ще до зустрічі з ними. Як підготувати старшокласників до правильного спілкування з поліцією, активні вчителі з усієї України мали можливість дізнатись під час експертної панелі Національної (не)конференції EdCampUkraine-2017 29 квітня у Харкові. Майстер-клас для педагогів провів Юрій Чумак, член правління Асоціації УМДПЛ.

DSC03594 - копия

«Якщо батьки та вчителі бачать у старшокласниках/-цях ще дітей, то для Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення підлітки вже можуть бути «суб’єктами вчинення правопорушення». Навчати дітей основам правильного спілкування з поліцією не менш важливо за викладання інших дисциплін – ви ніколи не можете бути певними, що підліток не потрапить у неприємну ситуацію з правоохоронними органами», – наголосив правозахисник.

Під час майстер-класу Юрій Чумак окреслив основні аспекти прав людини, які варто знати кожному вчителю для розуміння теми майбутнього уроку або позакласного заходу. Основна частина його розповіді була присвячена зручним інструментам, які Асоціація УМДПЛ підготувала з метою правової освіти молоді. Йдеться про анімаційний 6-серійний фільм «Ти і поліція», виготовлений спільно зі студією RealStoriesProduction, а також практичні порадники «Підлітку про поліцію».

DSC03571 - копия

Після перегляду двох серій мультиплікаційного фільму «Ти і поліція» Юрій Чумак презентував усім учасникам майстер-класу примірники методичного порадника з використання анімаційного фільму «Ти і поліція» та практичного порадника «Підлітку про поліцію». Отже, вчителі отримали фаховий інструментарій для проведення цікавого правоосвітнього заходу «Основи спілкування з поліцією».

DSC03575 - копия

Захоплені учасники майстер-класу поділилися з нами своїми враженнями та планами щодо використання отриманої інформації.

Валентина Григорівна, директор мережі бібліотек Слобідського району Харкова: «Ми працюємо з дітьми різного віку, активно розвиваємо такий напрям діяльності наших бібліотек як правова освіта. Мультфільм «Ти і поліція» буде корисним у нашій роботі: ми зможемо підсилити суть інформації про права людини, яку вже давно розповідаємо дітям лише на словах».

DSC03588 - копия

Раїса, м. Одеса, Скаутська організація: «Точно будемо використовувати мультфільм. Доступна та цікава форма подання інформації розбурхає у дитини інтерес більше дізнатись про тему, на яку раніше вона б не звернула увагу. Крім того, дуже добре, що є практичні порадники «Підлітку про поліцію». Їх можна дати дитині або ж опрацювати матеріал, щоб придумувати цікаві ігри для занять».

DSC03582 - копия

Тетяна Бортник, викладач ліцею при Харківському національному університеті імені Каразіна (та просто мама): «Я дуже рада, що потрапила на цю секцію EdCampUkraine. Адже не можу сказати, що до цього майстер-класу повністю володіла всіма нюансами питання основ правильного спілкування з поліцією. Сьогодні я, доросла людина, відкрила для себе багато нових знань, яку передам тепер перш за все власним дітям. Щодо мультфільму «Ти і поліція», сучасна форма подання інформації є настільки вдалою, що ця анімаційна стрічка може бути корисною і для вчителів, і для батьків, і, звісно, для дітей».

Відео майстер-класу

Асоціація УМДПЛ вдячна організаторам Національної (не)конференції EdCampUkraine-2017 за можливість проведення майстер-класу.

DSC03548

Поділитися

Інші новини