Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Використання систем відеонагляду в охороні громадського порядку: регіональний семінар-нарада Національної поліції в Чернівцях

30 серпня в рамках дослідження щодо використання систем відеоспостереження для охорони громадського порядку фахівці Асоціації УМДПЛ взяли участь у регіональному семінарі-нараді з питань впровадження та забезпечення технічної підтримки систем відеонагляду та відеоаналітики, організованому Департаментом організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування (ДОАЗОР) Національної поліції України на базі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

IMG_20190830_123348_742

На семінарі-нараді були присутні представники головних управлінь Національної поліції у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях, представники органів державної влади та місцевого самоврядування Чернівців. Експерт Михайло Каменєв та аналітик Степан Золотар ознайомились з системою відеоспостереження у Чернівцях, а Михайло Каменєв виступив з доповіддю про попередні результати дослідження, що здійснюється в рамках проєкту.

P90830-134159

“Важливо відзначити декілька проблемних аспектів функціонування систем — відсутність належного правового забезпечення, повсюдне невиконання вимог законодавства щодо захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах та відсутність єдиних підходів до обробки інформації, зокрема щодо її видачі за запитами та знищення”, — відзначає експерт Михайло Каменєв.

P90830-133314
Додаткову інформацію про семінар-нараду можна дізнатись на сайті ГУНП в Чернівецькій області.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проєкту «Напрацювання нормативно-правових актів для використання систем відеоспостереження для охорони громадського порядку». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження».

Поділитися

Інші новини