Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Закон та відповідальність: основи взаємодії поліцейського та громадянина (ВІДЕО лекції)

11 січня 2017 року у Києві Сергій Перникоза, експерт Асоціації УМДПЛ, прочитав лекцію на тему «Поліцейський VS громадянин: як чинити в суперечливих ситуаціях» у просторі «Освітня асамблея». Слухачі лекції мали змогу отримати базові знання про правила спілкування із поліцією та практичні поради щодо стратегій поведінки в різних ситуаціях за участю правоохоронців.

photo_2017-01-12_14-58-54 (1)

Завдяки систематизації матеріалу Сергій Перникоза розкрив усі заплановані теми лекції:

– що таке «права громадянина» і як ними користуватися?

– правила спілкування з поліцією

– права та обов’язки громадянина у комунікації з правоохоронними органами

– як захиститися від протиправних дій поліції.

Лекція передбачала послідовне введення у дискусію усіх присутніх у залі. Кожен учасник поділився власним досвідом та отримав відповіді на свої запитання. Серед охочих дізнатися про взаємодію поліцейських та громадян були студенти, а також представники різних професій: музиканти, журналісти, перекладачі, IT-спеціалісти та інші.

photo_2017-01-12_14-59-41 (1)

Один із учасників інтерактивної лекції вважає підняті питання важливими, оскільки кожен громадянин має змогу отримати знання, необхідні для кращого розуміння діяльності поліції та правильній взаємодії з поліцейськими.

«Приємно, що не звучала фабула: спершу підкорися, потім оскаржуй. Натомість слухачам дали зрозуміти, що поліція діє у рамках дозволеного, громадянин – у рамках не забороненого. Є різниця між проханнями, необов’язковими до виконання, та наказами, обов’язковими до виконання. Щодо наказів, підготовлені у межах реформи поліцейські готові роз’яснити правомірність запропонованих дій, у тому числі через гарячу лінію»,- зазначив Денис Поліщук, представник Національного центру правозахисту.

Учасники дійшли висновку, що задля розбудови демократичного суспільства слід допомагати поліцейським змінюватися у кращу сторону, поглиблюючи власну правову обізнаність. З цією метою серед активістів поширили примірники практичного порадника Асоціації УМДПЛ «Адвокат у кишені».

Відео лекції «Поліцейський VS громадянин: як чинити в суперечливих ситуаціях»

                             

Довідково

Якщо Ви зацікавлені отримувати інформацію про навчальні заходи Асоціації УМДПЛ або зацікавлені у залученні наших фахівців, звертайтеся за адресою: umdpl.association@gmail.com або на Фейсбук-сторінку. Щоб провести безкоштовний майстер-клас для вашої організації та всіх охочих у Вашому місті, переходьте за посиланням. Поспішайте спланувати підвищення правової обізнаності першими!

Поділитися

Інші новини