Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Житомирські студенти озброїлися знаннями на майстер-класі "Ти і міліція"

4 березня 2015 року в Житомирі проведено майстер-клас “Ти і міліція” для студентів першого курсу університету ім. Івана Франка. В заході взяло участь тридцять студентів – майбутніх соціальних педагогів.

студ

Під час майстер-класу розглядалися питання щодо контакту з правоохоронцями з метою захисту своїх прав при різних ситуаціях: “Спілкування з міліціонером”, “Міліціонер за дверима”, “Обшук у приміщенні”, “Виклик у райвідділ”, “Затримання”, “Побиття”. Окрім того, було обговорено реальні життєві ситуації. Майже 10 студентів розповіли неприємні для себе історії, які говорять про те що правоохоронці порушують права молодих громадян і некультурно себе поводять. В ході бесіди вияснилося, що довіра у студентів до правоохоронних органів відсутня.

студе

Майстер-клас виявився дуже корисним для учасників. Програма для мобільних телефонів “Міліція під контролем” також викликала неабиякий інтерес, після чого студенти завантажували її собі в телефони.

Майстер-клас “Ти і міліція” проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини