Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В рамках тижня права чернігівські школярі прослухали майстер-клас "Ти і міліція"

Щодня підлітки в Україні вчиняють понад 100 злочинів, у тому числі одне вбивство або злочин із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, одне зґвалтування, два-три розбійні напади, вісім пограбувань, сімдесят крадіжок приватного та державного майна.

Боротьба зі злочинністю неповнолітніх — одна з центральних проблем боротьби зі злочинністю загалом. Показники злочинності неповнолітніх відбивають певною мірою ситуацію в суспільстві загалом, причому не тільки й можливо не так сьогодні, як завтра, післязавтра, тобто в майбутньому. DSC_0183

Удосконалення попередження злочинності неповнолітніх є нагальною проблемою сучасності, що потребує комплексного вирішення.

DSC_0182

В рамках проведення тижня права до учнів загальноосвітньої школи №19 завітали гості з Головного управління юстиції у Чернігівській області, регіональний координатор по зв’язках з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Алла Лепеха та представники благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр». У доступній для дітей формі гості познайомили їх з основами правового  захисту прав  і законних інтересів неповнолітніх в національному законодавстві, порядком притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності. Алла Лепеха провела майстер-клас “Ти і міліція”, в якому ознайомила слухачів із правами людини під час взаємодії з міліцією у різних життєвих ситуаціях. Крім того, учням розказано про мобільний додаток «Міліція під контролем», а також роздано матеріали, підготовлені Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів: «Адвокат у кишені», «10 порад водієві» та інші.

Майстер-клас проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини