Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Вічна пам’ять Швецю Сергію Петровичу!

Сьогодні Асоціація УМДПЛ втратила щирого друга та активного борця за системні зміни у дотриманні прав людини у діяльності правоохоронних органів. Вночі 16 грудня 2016 року помер Швець Сергій Петрович.

15540151_1386198584747548_1220640675_o

Ми дуже цінуємо Сергія Петровича та його професійний внесок у розвиток прав людини в Україні. Маючи багаторічний досвід роботи на оперативних посадах у правоохоронних органах, він був незамінним і невтомним борцем із несправедливістю та безкарністю, з якою часто зіштовхуються люди під час спілкування з правоохоронцями.

Самим своїм існуванням Асоціація УМДПЛ завдячує Сергію Петровичу. У 2010 році він спільно з однодумцями став засновником організації. Всі 6 років діяльності Асоціації Сергій Петрович був невід’ємною частиною нашої команди. Незалежно від своєї зайнятості, він завжди відгукувався на прохання про допомогу, був готовий вислухати, надати професійну пораду чи зарадити добрим словом.

Після роботи у Департаменті з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини правозахисник створив і очолив Відділ спеціальних проваджень. Команда на чолі із Сергієм Петровичем часто працювала ефективніше за всю прокуратуру України. Адже завдяки його роботі вдавалось знайти потрібні докази і відновити справедливість у, здавалося б, безнадійних справах про порушення прав людини правоохоронцями.

Сергію Петровичу вдалося реалізувати дуже багато ідей, він працював віддано, часто не залишаючи часу на сон та перепочинок. Своєю роботою він допомагав найбільш вразливим групам, чия доля зазвичай мало кого обходить. Однак, час невблаганний і продовжувати справу нашого видатного колеги і друга ми будемо, пам’ятаючи його поради та особистий приклад.

Висловлюємо співчуття родині Сергія Петровича. Царство небесне і вічна пам’ять!

Пам’ять Сергія Петровича вшановуватимуть у передмісті Львова (Малечковичі) цієї неділі, 18 грудня 2016 року, о 14:00.

Поділитися

Інші новини