Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

140 молодих одеситів підвищили правову свідомість завдяки мультиплікаційному серіалу «Школа виживання для підлітків»

“Не виправдовуй очікувань кривдників”, “Не заводься – тебе навмисне провокують на бійку”, “Бий у відповідь словом” – ці та інші поради зустрічаються у першій серії мультиплікаційного серіалу «Школа виживання для підлітків».
1ф
Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини Сергій Фісюков 20 березня, 4 та 5 квітня провів просвітницькі заходи для молоді Одеси, на яких продемонстрував три серії серіалу: “Ти не жертва”, “Бити чи не бити”, “Необхідна оборона”.
2ф_Глядачами стали студенти Одеського торговельно-економічного фахового коледжу, Фахового коледжу Міжнародного Гуманітарного Університету, а також підлітки, які постраждали внаслідок збройної агресії та отримують послуги у БО «Одеський благодійний фонд “Шлях до дому”».

Всього у заходах взяли участь 140 осіб.

3ф_3ф

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Мультиплікаційний серіал “Школа виживання для підлітків” має привернути увагу молоді до важливості підвищення рівня правової обізнаності.
Слухачам було роз’яснено поняття “необхідної оборони”, “перевищення меж необхідної оборони”, види відповідальності. Підлітки виявляли активність у обговоренні, задавали питання та висловлювали своє бачення, як запобігти ситуаціям, які відображені у серіалі.

Учні відмітили, що відеоформат таких заходів, а саме через мультиплікаційний матеріал, більше запам’ятовується та краще сприймається. Окремі студенти виявили бажання послухати подібні лекції і з інших питань, що стосуються прав та видів відповідальності.


Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігається з офіційною позицію Уряду США.



Поділитися

Інші новини