Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Від наслідків катувань у місцях несвободи страждає все суспільство, – правозахисник

Final Exam Schedule

Від наслідків катувань у місцях несвободи страждає все суспільство, розповідає в ефірі Українське радіо координатор моніторингових кампаній Сергій Перникоза: «Забезпечення медичною допомогою вкрай жахливе. Ненадання медичної допомоги теж належить до категорії катувань. Катують не тільки в колоніях, в колоніях, в інтернатах, будинках для престарілих. Є як позитивні, так і негативні приклади реагування. Ті, хто нічого не змінював також були, і тоді ми сигналізували міністерству що їх підлеглі не виконують належно покладених на них обов’язків».

Людина, яка зазнає катувань, може подавати до суду, якщо український суд не зреагує, то в ЄСПЛ, і вимагати компенсації. Україна посідає одне з чільних місць за кількістю позовів — каже Сергій, ми входимо в першу п’ятірку.

Читайте короткий зміст ефіру тут та слухайте запис повністю на сторінці радіо у Facebook. Цей допис також доступний на нашій сторінці у Facebook.

32592241377_4de4454170_z

Нагадаємо, що етапування та медзабезпечення — одні з основних факторів катувань та жорстокого поводження в українських місцях несвободи.

Поділитися

Інші новини