Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Учні та студенти Луцька здобули нові знання на правопросвітницьких заходах

“Щоб перетравлювати знання, потрібно поглинати їх з апетитом”. Анатоль Франс, французький письменник та літературний критик.

109 учнів та студентів Луцька відвідали правопросвітницькі заходи на тему «Просвітництво молоді з використанням візуальних продуктів». А показ мультиплікаційного серіалу «Школа виживання для підлітків» ще більше підвищив апетит до нових знань.
Image-1
Такі зустрічі протягом березня та квітня провів представник Правозахисної асоціації FREERIGHTS, керівник юридичної клініки “Ad Astra”, адвокат Віталій Єлов. Він завітав до студентів
ВНУ імені Лесі Українки, учнів Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки, а також до учнів старших класів Луцького ліцею №2.
Image-1 (1)

Під час заходів Віталій Єлов
ознайомив учасників заходів із правами особи на необхідну оборону, тобто захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань, а також із відповідальністю особи за перевищення меж необхідної оборони. Окремо зупинився на питаннях депопуляризації агресивної поведінки у молодіжному середовищі та розвиненні навичок уникати загроз постраждати від фізичного насильства.

Image-1 (1)
Завдяки показу трьох серій
мультиплікаційного серіалу «Школа виживання для підлітків»: “Ти не жертва”, “Бити чи не бити” та “Необхідна оборона”, вдалося привернути увагу присутніх до проблеми недостатньої обізнаності молоді щодо розуміння права захищати свої життя і здоров’я, а також відповісти на питання щодо можливих юридичних наслідків вчинення протиправних дій.

Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поділитися

Інші новини