Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

88 учнів Дніпропетровщини переглянули мультиплікаційний серіал «Школа виживання для підлітків»

5 просвітницьких заходів для учнів 7-х, 8-х, 9-х та 11-х класів Кам’янського ліцею №18 провела регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Оксана Крупій.
photo_2024-03-21_19-45-15Під час заходів учнями було  продемонстровано мультиплікаційний серіал «Школа виживання для підлітків».

Серія №1 «Я не жертва» присвячена проблемі булінгу у навчальних закладах та спрямована на формування у неповнолітніх вміння протидіяти цькуванню як самостійно, так і за допомогою дорослих.

Серія №2 «Бити чи не бити» спрямована на депопуляризацію агресивної поведінки у молодіжному середовищі та розвинення у підлітків навичок уникати загроз постраждати від фізичного насильства.

Серія №3 «Необхідна оборона» ознайомлює неповнолітніх з юридичними поняттями «необхідна оборона» та «перевищення меж необхідної оборони». Підлітки мають усвідомити, що законодавство дозволяє людині захищатися від нападника, але при цьому встановлює певні обмеження у здійсненні такого самозахисту, порушивши які підліток вже не уберігає себе, а вчиняє злочин проти іншої особи.
photo_2024-03-21_19-45-34
Після кожної серії відбулося обговорення та відповіді на запитання.
photo_2024-03-21_20-02-23 (3)Такі просвітницькі заходи спрямовані на підвищення рівня правової обізнаності  молоді, прищеплення неповнолітнім усвідомлення невідворотності покарання за порушення закону, розвинення навичок вирішення кризових ситуацій без застосування насильства або його мінімізації у випадку самооборони.

Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Поділитися

Інші новини