Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Асоціація УМДПЛ продовжує підвищувати рівень правової інформованості вразливих груп населення та осіб, що ними опікуються

138478970914-15 листопада 2013 року у Києві Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) провела тренінг “По захисту вразливих груп від порушень з боку правоохоронних органів”.

Під час тренінгу учасники дізналися про види та причини порушень прав наркозалежних та секспрацівників, основні положення національного та міжнародного законодавства щодо повноважень органів державної влади по відношенню до вразливих груп населення, в тому числі – стандарти умов тримання в органах внутрішніх справ та забезпечення охорони здоров’я затриманих. Важливою темою для слухачів стала інформація про діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, спрямована на захист прав людини та поновлення порушених прав.

Особливе обговорення серед учасників викликала тема про дослідницьку та практичну діяльність, спрямовану на виявлення та усунення основних видів порушень прав вразливих груп населення.

Навчання проводили: Андрій Толопіло, керівник проекту, та працівники Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини: Сергій Швець та Петро Грибан.

«Наркозалежні люди і працівники секс-бізнесу – маргіналізована група, яка викликає ряд достатньо негативних стереотипів зі сторони суспільства, тому свої права їм захистити складніше, ніж іншим людям. Тому наша організація – Асоціація УМДПЛ – проводить ряд навчальних заходів для саме цих вразливих груп, щоб вони знали свої права, а також права та обов’язки тих представників органів державної влади, з якими вони вступають в ті чи інші правовідносини. Наша задача – дати необхідні базові правові знання та сприяти набуттю навичок захисту своїх прав та інтересів при контакті із правоохоронцями», – зазначив Андрій Павлович Толопіло.

Нагадаємо, що Асоціація УМДПЛ працює над дотриманням прав та свобод людини в діяльності правоохоронних органів шляхом створення ефективної системи громадського контролю.

Тренінг організовано за фінансової підтримки міжнародного фонду Відродження.

Поділитися

Інші новини