Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Асоціація УМДПЛ провела черговий майстер-клас “Ти і поліція” для молоді

Асоціація УМДПЛ провела ще одну зустріч із серії майстер-класів “Ти і поліція” для молоді — 18 учасників проекту Всеукраїнського руху “Твоя країна” від Фундації Регіональних ініціатив, які завітали до Києва з різних куточків України. Під час інтерактивної лекції учасники дізналися, як поводитись з поліцією у різних життєвих ситуаціях.

майстер-клас

Ведучий майстер-класу, програмний менеджер Асоціації УМДПЛ Сергій Перникоза розповів учасникам про те, як не допустити протиправних дій до себе з боку поліції: як поводитись з поліцейськими, якщо вони зупинили вас на вулиці, просять показати документи, чи можна робити фото- та відеозйомку дій поліцейських, як поводитись у конфліктних ситуаціях з правоохоронцями, як це регулює Закон України “Про поліцію” тощо.

Порушення прав людини відбувається ще й тому, що ми, як правило, не знаємо що мають право робити поліцейські, а що ні. Розбір життєвих ситуацій, з якими стикається молодь, дозволяє правильно розставити акценти та вберегтись від можливих неприємних ситуацій в майбутньому” — підсумовує Сергій Перникоза.

Учасники зустрічі із зацікавленням брали участь в обговоренні теми майстер-класу, ділилися власними досвідом спілкування з поліцейськими, ставили питання щодо своїх прав та повноважень поліцейських, активно долучилися до інтерактивної гри, яка імітувала одну з можливих ситуацій взаємодії з поліцейськими, та закріпили таким чином теоретичний матеріал практичними навичками.

майстер-клас1

Завдяки майстер-класу тепер ми знаємо, як правильно поводитися з поліцією (ввічливо привітатися, попросити назвати своє ім’я, показати документи тощо). Знаємо свої права та обов’язки. Зуміємо відразу спроектувати свій план дій у різних ситуаціях, що можуть скластися з поліцією. Дізналися чимало випадків із життя. Запам’ятали основну різницю між звичайними людьми та працівниками поліції: нам можна все, що НЕ заборонено, а їм можна все, що дозволено” — розповідає учасниця майстер-класу Юлія.

Якщо ви маєте бажання організувати подібний безкоштовний тренінг для вашої організації – напишіть нам на електрону скриньку: umdpl.association@gmail.com.

Нагадуємо, що Асоціація УМДПЛ розробила порадник “Поліція під контролем” — безкоштовний, мобільний додаток про те, як захистити свої права, спілкуючись з поліцейськими.

Захід відбувався в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини