Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Чернігівські старшокласники дізналися про те, що заборонено робити міліціонерам

136733583225 квітня у Чернігові пройшла перша з чотирьох запланованих лекцій для молоді «Ти і міліція: як діяти, щоб не стати жертвою міліцейського свавілля». Учасниками заходу стали 35 десятикласників загальноосвітньої школи №29, а провела лекцію досвідчена експертка в сфері прав людини та стандартів діяльності правоохоронних органів, представниця Асоціації УМДПЛ у Чернігівській області Алла Лепеха.

Лекція вразила як учнів, так і вчителів закладу. Найбільший інтерес в школярів викликало обговорення порушень з боку працівників міліції під час затримання за вчинення адміністративного правопорушення та утримання у відділку міліції. На думку педагогів, подібні заходи необхідно проводити якомога частіше і залучати до участі в них якомога більшу кількість школярів. Вчителі поставили собі завдання ознайомити батьків всіх своїх учнів з отриманими інформаційними матеріалами, в яких описуються права громадян у типових ситуаціях контактів із працівниками правоохоронних органів.

Захід настільки сподобалася адміністрації та педколективу, що експертка УМДПЛ вже отримала запрошення провести ще два аналогічних заняття для інших паралелей чернігівської школи №29.

Лекція була проведена в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини