Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Чужого болю не буває

З нагоди Всесвітнього дня інвалідів координатором зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області, головою Полтавського осередку Асоціації УМДПЛ Вірою Яковенко проведено круглий стіл «Захист прав інвалідів у діяльності національного превентивного механізму».

Під час роботи круглого столу були обговорені питання, пов’язані з діяльністю НПМ, організацією та проведенням моніторингових візитів до місць несвободи, результати роботи моніторів та реагування на виявлені недоліки органів державної влади. Стан справ у місцях несвободи, підконтрольних Міністерству соціальної політики та Міністерству освіти і науки України, особливості умов перебування вихованців, найболючіші проблемні питання роботи установ, міжнародні стандарти у цій сфері, питання проведення інтерв’ю з вихованцями – це далеко не весь перелік порушених питань в аудиторії.

Дискусія відбувалась навколо підходів до реакції держави на правопорушення, вчинені неповнолітніми особами, теорії «другого шансу» та «невідворотності покарання» в досвіді України і Польщі.

Плідне обговорення, обмін думками і досвідом роботи, питання співпраці та розподілу компетенцій, координації діяльності та практичні аспекти роботи з соціально незахищеними верствами населення – позитивний підсумок роботи круглого столу.

В роботі круглого столу, який проводився за сприяння Полтавського інституту економіки і права та кафедри «Соціальної роботи» ВНЗ, взяли участь директори територіальних центрів соціального обслуговування та ЦССМ Полтавської області, студенти та викладачі ПІЕП.

Поділитися

Інші новини