Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Чи бути шерифам та муніципальній міліції в Україні? (Анонс)

1395160320В Україні є справжні шерифи, вже декілька років вони працюють серед людей і для людей. Але чи зможуть вони або інші ініціативи, народжені чи підтримані місцевими громадами, ефективно замінити сучасну українську міліцію?

22 березня о 15.00 в Блакитній вітальні столичного Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) відбудеться презентація інтерактивного веб-порталу про роботу обраних громадою стражів порядку «Українські шерифи» та обговорення ролі громадських ініціатив та територіальних громад у забезпеченні правопорядку. Про можливість створення муніципальної міліції, проблеми та перспективи такої моделі органів правопорядку розкажуть експерти, що мають «рецепт» реанімації правоохоронних органів в Україні. Під час заходу будуть також презентовані ініціативи активістів Євромайдану з різних регіонів України по створенню громадських варт, які патрулюють вулиці та охороняють порядок спільно із міліцією. Захід відбудеться в рамках щорічного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Портал «Українські шерифи» презентуватиме автор ідеї, режисер-документаліст Роман Бондарчук. Про роботу громадських варт розкажуть представники варт з Києва та Ковеля Волинської області. Громадське бачення реформи МВС представить експерт Центру Політико-правових реформ Олександр Банчук. Спеціальні гості заходу – Віктор Маруняк, голова сільради Старої Збур’ївки (Херсонська область), а також Віктор Кривобородько, шериф села Стара Збур’ївка (Херсонська область).

Організаторами заходу виступили Міжнародний фонд «Відродження», Центр політико-правових реформ та Асоціація УМДПЛ.

Поділитися

Інші новини