Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Чи дотримуються права вразливих груп в Одесі перевірили представники Омбудсмана спільно з громадськістю

З 27 по 29 квітня 2015 року працівниками Відділу спеціальних проваджень Секретаріату Уповноваженого спільно з представниками Асоціації УМДПЛ було здійснено виїзд в м. Одесу з метою вивчення стану дотримання прав наркозалежних осіб та секс-працівників в діяльності правоохоронних органів Одеської області.

З цією метою були відвідані:

– ізолятор тимчасового тримання ГУМВС України в Одеській області;

– Приморський та Малиновський райвідділи міліції м. Одеси;

– неурядові організації, які опікуються правами та проблемами вразливих груп населення.

Так, 29 квітня 2015 року представниками Асоціації УМДПЛ спільно з працівниками Секретаріату Уповноваженого було проведено робочу зустріч з лідерами та активістами Одеських неурядових організацій, які опікуються правами та проблемами наркозалежних осіб та секс-працівників у приміщенні громадської організації «Віра. Надія. Любов». В межах цієї зустрічі обговорено існуючі проблеми з дотриманням прав представників вразливих груп в Одеській області та місті Одеса.

В ході відвідування правоохоронних органів отримані відповідні матеріали стосовно представників зазначених груп населення, які наразі опрацьовуються.

Попереднє вивчення матеріалів та отриманої інформації свідчить про наявність низки проблемних питань щодо стану дотримання прав як наркозалежних осіб, так і секс-працівників, що стало підставою для відкриття спеціального провадження Уповноваженого у справі про порушення прав і свобод людини.

За результатами опрацювання отриманих матеріалів та інформації найближчим часом буде здійснено повторний виїзд в м. Одесу з метою проведення комплексу відповідних заходів в межах громадсько-парламентського розслідування з подальшим реагуванням Уповноваженого ВР з прав людини відповідно до закону.

 

Додаток: Робоча зустріч працівників відділу спеціальних проваджень Секретаріату Уповноваженого та представників Асоціації УМДПЛ з лідерами та активістами одеських неурядових організацій, які опікуються правами та проблемами наркозалежних та секс-працівників. (4 фото)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Поділитися

Інші новини