Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Близько тисячі молодих луганчан дізналися про те, як попереджувати незаконні дії міліції

      Інтерактивна лекція «Ти і міліція: як діяти, щоб не стати жертвою міліцейського свавілля» відбулася у Луганську в ніч на 1 червня в рамках Шостого нічного фестивалю соціальних юнацьких фільмів «32 травня».

         Фестиваль проходив просто неба на одній з головних площ Луганська і, як завжди, зібрав близько тисячі глядачів. Фестиваль вже традиційно є площадкою для обговорення гострих питань, актуальних для молоді. Тому лекція про межі повноважень працівників правоохоронних органів та наші права під час контактів із міліціонерами викликала очікуваний інтерес та жваву дискусію.

        Обговорювалися принципи спілкування із міліціонерами, розглядалися найпоширеніші порушення, яких припускаються правоохоронці, контактуючі з молоддю. Окремо та докладно були розглянуті способи оскарження свавілля міліціонерів: куди і у які терміни скаржитися, як довести факти незаконних дій, що робити, якщо вашу скаргу розглянуто без належної уваги.

         У якості лекторів виступили активісти кампанії «Міліція під контролем», представники Правозахисного центру «Поступ» Ярослав Мінкін та Юлія Діонісьєва.

      Лекції були проведені в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.



Поділитися

Інші новини