Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В Житомирі студентам розповідають, як треба спілкуватися з міліцією

    З 21 по 25 листопада в Житомирі в рамках VIIІ Міжнародного фестивалю Docudays UA крім «Днів документального кіно про права людини» проходять майстер-класи для студентів вищих навчальних закладів «Ти і міліція».

     Спеціальні майстер-класи з дотримання прав людини на тему «Ти і міліція» відбудуться в чотирьох вищих навчальних закладах міста. В Національному агроекологічному університеті та Житомирському державному університеті ім.І.Франка тренінги пройшли 22 та 23 листопада. 24 листопада тренінг проходить в Європейському університеті, а 25 листопада – в Житомирському військовому інституті Національного авіаційного університету України. Їх проводить Петро Грибан – голова Житомирського обласного осередку ВГО «Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів», голова громадської ради при УМВС України в Житомирській області.

     На тренінгах студентів навчають правилам спілкування з працівниками правоохоронних органів та роздають пам’ятки, в яких чітко розписані права громадян та обов’язки працівників правоохоронних органів у конкретних ситуаціях.

     Студентам також розповідають про Європейський суд та особливості подання позовів до нього.

       «Я хочу щоб люди знали інформацію стосовно Європейського суду, і щоб крім національних засобів захисту своїх прав при потребі мали змогу подавати заяви до Європейського суду», – розповіла нашому журналісту Житомир.info Дар’я Пасічник, спеціаліст головного управління юстиції в Житомирській області, що є одним із викладачів на тренінгах для студентів.

Поділитися

Інші новини