Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В Харкові відбувся Перший регіональний семінар «Медіа та право»

      13 – 15 липня 2011 року в м. Харкові в приміщені Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України відбувся Перший регіональний семінар "Медіа та право" – 2011.

      Тренерами та гостями проекту стали вже відомі журналісти та юристи з великим досвідом: Юрій Чумак, голова «Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», член Асоціації УМДПЛ, колишній помічник міністра МВС з прав людини по Харківській області; Дмитро Шевченко – головний редактор новин на радіо «Нова хвиля»; Марія Спалек – власний кореспондент видавництва «Коммерсантъ – Украина»; Оксана Кириченко – шеф-редактор «Харківських новин» на телеканалі АТВК; Дмитро Терновий – продюсер «Театра на Жуках», а в минулому власний кореспондент інформаційного агентства «Інтерфакс – Україна».

     Учасники були різної вікової градації та представляли два різні табори: медіа або право. Вони плідно працювали протягом трьох днів над інформацією щодо правових порушень в галузі журналістики, як з цим боротися та уникати, щодо практики застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації» та інших законодавчих документів.

 

       Так Дмитро Шевченко міркував на тему того, що справжній журналіст не повинен робити висновків, Оксана Кириченко пояснила, що будь-яка новина тримається на конфлікті, Марія Спалек показала, як допомогти читачеві подивитися глибше тієї інформації, яка йому запропонована, а Дмитро Терновий уклав, якщо вважаєте себе правими – завжди повинні звертатися до правозахисників.

       Обов`язковою умовою участі у заході було написання по завершенню проекту твору-есе на тему: «Ідеальна модель взаємодії медіа та права в Україні, та в Світі», яке було надано всіма учасниками задля наступної редакції, формування та публікації збірки статей. На заключній зустрічі відбулося вручення сертифікатів та поздоровлення з успішно пройденим курсом навчання.

       «Я отримав масу емоцій від проведених семінарів. Більш за все на мене справив враження Юрій Чумак. Він зміг у доступній формі пояснити те, що раніше здавалося незрозумілим», – зазначив учасник конкурсу.

      Програма націлена на підтримку місцевої та міжрегіональної громадянській активності молоді, на відповідальне ставлення до суспільних проблем, а також на пожвавлення співпраці українських організацій у сфері неформальної демократичної освіти молоді. Програма реалізується в різних регіонах України з 2008 року. У 2011 році окремі частини програми "Майстерні громадської активності" підтримуються Міжнародним Фондом Допомоги та Дружби (Україна) та Посольством Польщі в Україні.

       Членами всеукраїнської мережі «Майстерні громадської активності» є «Фундація регіональних ініциатив» (Київ, Рівне, Харків), Донецька громадська організація «Альянс», Коаліція молодіжних організацій Черкаської області «Молода Черкащина» та «Клуб молодих лідерів» (м. Сімферополь). Партнерами програми з польського боку є НУО to.pole (Краків) та НУО Genius Loci – Duch Miejsca w Rudzie Śląskiej (Руда Сласка).

 Джерело : Всеукраїнська мережа «Майстерня громадської активностІ"

Поділитися

Інші новини