Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Студентів учаться спілкуватися з міліцією

    Правові тренінги для студентів проводить Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів за підтримки ряду українських та європейських правозахисних організацій.

    У рамках засідання правового клубу Інституту економіки та бізнесу ЛНУ екс-радник Міністра внутрішніх справ України в Луганській області, політолог Валерій Архипов провів заняття, присвячене спілкуванню з представниками міліції. Подібне заняття проводилося і для студентів історичного факультету нашого вишу.

    «Ми надаємо алгоритм поведінки в різноманітних ситуаціях: при затриманні, обшуку, спілкуванні з міліційним патрулем на вулиці, при огляді особистих речей, виклику до районного відділу міліції та ін. Важливо, щоб молодь знала, які є права у співробітника міліції та у громадянина в цих випадках», – пояснив Валерій Архипов.

   По кожному алгоритму студенти отримали окрему брошуру. В них – прості, але корисні й важливі поради, складені професійними правознавцями на підставі чинного законодавства.

    Студенти розповіли про ті випадки, коли їм довелося спілкуватися з представниками силових структур у житті, отримали коментарі та пояснення.

    «Коли людина у спілкуванні з міліцією демонструє знання законів і норм, якими регулюється діяльність органів внутрішніх справ, це відразу збільшує шанси того, що з нею поводитимуться коректно», – підкреслив Архипов.

Поділитися

Інші новини