Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Участь Асоціації УМДПЛ у навчанні молоді правам людини


У Чернігові пройшла Сьома Всеукраїнська Школа з прав людини для молоді. 23 учасника з більшості регіонів України протягом тижня вивчали філософію та історію розвитку концепції прав людини, вчилися використовувати механізми захисту прав людини та організовувати ефективні дії на захист суспільних інтересів.

З огляду на те, що саме молодь доволі часто стає об`єктом протиправних дій з боку працівників міліції організатори Програми “Розуміємо права людини” звернулись до Асоціації УМДПЛ з пропозицією провести для учасників даної школи заняття, присвячене дотриманню прав людини в діяльності правоохороних органів. Представник Асоціації – виконавчий директор Вадим Пивоваров – відгукнувся на запрошення і провів таке занятття в рамках Школи 23 червня.

Під час заняття учасники дізнались про найбльш поширенні та системні порушення прав людин з боку правоохоронних органів та механізми захисту від незаконного затримання та жорстокого поводження у міліції, порушення прав під час проведення мирних зібрань тощо. На завершення зустрічі учасникам школи були роздані брошури, розроблені фахівцями Асоціації УМДПЛ, які стосуються типових порушень прав людини з боку працівників міліції та можливих способів протидії таким порушенням.

Поділитися

Інші новини