Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Діяльність Уповноваженого у сфері запобігання та протидії дискримінації на регіональному рівні буде розширено

Проведенням тренінгу з питань недискримінації розпочалося виконання проекту Ради Європи «Посилення імплементації стандартів Ради Європи з прав людини в Україні» за напрямом, що передбачає посилення спроможності офісу Уповноваженого з реалізації функцій національного превентивного механізму, запобігання та протидії дискримінації, а також захисту персональних даних.

Тренінг проведено для працівників Секретаріату Уповноваженого, регіональних представників і регіональних координаторів Уповноваженого зі зв’язків із громадськістю. Його учасники  засвоювали в інтерактивній формі необхідну в практичній роботі інформацію з ідентифікації випадків дискримінації та подальших дій щодо поновлення прав осіб, які через дискримінаційне ставлення зазнали порушення своїх прав.

Слід особливо відзначити, що здобуті на тренінгу навички в подальшому закріплюватимуться шляхом спілкування на створеній Радою Європи Інтернет-платформі. Зокрема, платформа надаватиме можливості для взаємного обговорення питань, пов’язаних із запобіганням і протидією дискримінації, конкретних інцидентів і проявів дискримінації, для оперативного залучення експертної допомоги в разі особливо складних ситуацій. На ній же періодично розміщуватимуться нові навчальні матеріали.

За підтримки Уповноваженого проект Ради Європи «Посилення імплементації стандартів Ради Європи з прав людини в Україні» незабаром буде продовжено навчальними заходами у сферах національного превентивного механізму та захисту персональних даних.

Джерело: Уповноважений ВРУ з прав людини

583 577 578 579 581 582

Поділитися

Інші новини