Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Два роки роботи голови Нацполіції: фахівці поставили оцінку Князєву

Final Exam Schedule (1)

Днями виповнилося два роки як Національну поліція України очолює Сергій Князев. Що (не)змінилося за ці два роки в діяльності поліції для Телекомпанія “Магнолія-ТВ” коментують юристи, експерти Асоціації УМДПЛ:

Аргумент «проти» від Михайла Каменєва: «Коли Князев прийшов – це була ще поліція, яка перебувала в процесі реформування (і всім би хотілося, щоб вона таки була реформована). В цілому, реформа не відбулася і Князев її фактично завершив, перейшовши так би мовити до стабільного розвитку, тобто застою. І зараз певні невеличкі зміни йдуть, але це не можна назвати реформою. Тобто за реформи Князеву явно можна поставити трійку з мінусом… Досі кажуть про катування у поліції (і навіть не створено механізмів для їх запобігання), досі не розкриті резонансні вбивства журналістів, напади на активістів...».

Аргумент «за» від Євгена Крапивіна: «За цей час є прогрес: спроби запровадити детективні підрозділи, повернення УБОЗу із “урізаними” повноваженнями, просування інституту кримінальних проступків тощо. Хоч критикувати тут можна нескінченно, але якісь кроки в правильному напрямі зроблено».

Цей допис також доступний на нашій Facebook-сторінці.

Читайте також: Чому ідентифікація правоохоронців важлива
Як працювала поліція у 2018-му: за звітом Голови Нацполіції й не тільки

Поділитися

Інші новини