Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Громадськість презентувала ініціативу «Електронний кабінет у кожного дільничного інспектора»

28 квітня 2015 року у Києві відбулася презентація ініціативи «Електронний кабінет у кожного дільничного інспектора» – комунікаційної платформи, що покликана розбудувати партнерські взаємовідносини міліціонерів та громади, посилити ефективність роботи дільничного інспектора, оптимізувати процес взаємодії із заявниками та зменшити навантаження в роботі.IMG_5405

Під час заходу розглядалися такі питання:

– чому саме дільничний інспектор має бути головуючим на даній інформаційній платформі;

– як така ініціатива може змінити інформаційну політику МВС України, яка, перш за все, має бути орієнтована на потреби населення;

– хто може бути зацікавлений у такій ініціативі;

– як це можна практично організувати;

– яка роль громадськості у впровадженні даної ідеї і хто такий «громадський помічник дільничного» та інші.

До обговорення були залучені: представники МВС України, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав  людини Юрій Бєлоусов, ЗМІ, а також громадськість.

«В силу тих подій, що відбуваються в нашій державі, одне із найважливіших питань, на яке ми зосереджуємо увагу – це безпека міста, безпека вулиці, домівки, а також наша особиста безпека. Запорукою цього є належна поінформованість і комунікація між міліцією, населенням, місцевою владою та громадськими формуваннями, які у взаємодії повинні вирішувати усі місцеві проблеми. Можливо, вперше українці самі зможуть формувати вимоги – яку і в якому форматі інформацію вони хочуть отримувати від правоохоронних структур», – прокоментувала керівник програми «Відкритість правоохоронної системи» Уляна Шадська.

За результатами презентації  та спільного обговорення планується перша робоча зустріч в МВС України щодо подальших кроків впровадження ініціативи.

Організатор заходу: Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів.

Поділитися

Інші новини