Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Інформаційно-просвітницький захід для 168 представників органів державної влади в Полтавській області

19 березня 2024 року представниця Правозахисної асоціації FREERIGHTS Віра Яковенко провела онлайн освітній захід на тему «Захист персональних даних під час війни» для працівників Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної військової адміністрації, Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області, будинків-інтернатів, управлінь соціального захисту населення, територіальних центрів соціального обслуговування, центрів надання соціальних послуг. Всього участь у заході взяли 168 представників органів державної влади в Полтавській області.
photo_2024-03-21_11-32-48

Його мета – підвищення уваги до важливості посилення захисту персональних даних органами державної влади та місцевого самоврядування під час війни, а також розуміння причин та наслідків несанкціонованого використання персональних даних.

Віра Яковенко проінформувала учасників про загальні положення щодо захисту персональних даних та порядок здійснення парламентського контролю за додержанням інформаційних прав інституцією Уповноваженого ВРУ з прав людини.
photo_2024-03-21_11-33-00

Також вона  презентувала результати дослідження «Захист персональних даних під час війни», у якому зібрано факти, коли українці стали жертвами злочинів через використання персональних даних, а також випадки, які прямо вказують на порушення законодавства в цій сфері. У ньому опрацьовано та узагальнено понад 200 матеріалів, отриманих з відритих джерел: офіційних повідомлень українських органів правопорядку, публікаціій в медіа, коментарів очевидців порушень і громадських активістів.

photo_2024-03-21_11-33-03

Були розглянуті кейси, коли порушення приватності людини призвели до наслідків для її життя та здоров’я. Також надано рекомендації та корисні посилання з даної тематики, що допоможуть вчасно виявити проблеми та мінімізувати можливі негативні наслідки.

photo_2024-03-21_11-33-11

Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди USAID, Уряду США. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоровʼя та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Поділитися

Інші новини