Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Кожен студент мехмату буде з «адвокатом». У кишені

4 березня 2015 року на механіко-математичному факультеті Харківського національного університету ім. Каразіна відбулася інтерактивна лекція «Ти і міліція», під час якої студенти дізналися, як поводитися із міліцією в різних життєвих ситуаціях.

hYmKjmVBYWI

На прохання профспілкової організації факультету, тренінговий захід провів Юрій Чумак – відомий правозахисник, голова Харківського обласного осередку Асоціації українських моніторів дотримання прав людини. На зустріч прийшло понад 20 студентів мехмату, також були присутні представники інших факультетів, яким цікаво було дізнатись про те, як не допустити протиправних дій до себе з боку міліції.
???????????????????????????????

Юрій Чумак розповів, як правильно поводитися із міліціонерами в різних ситуаціях: коли доводиться спілкуватися з правоохоронцями на вулиці, коли вони приходять для обшуку помешкання, коли особу викликають до райвідділку тощо. Окрім цього, традиційно учасників подібних майстер-класів цікавить, як правильно знімати роботу працівників міліції на фото- та відео.
Щоб поради не забулись і завжди були під рукою, Асоціація УМДПЛ розробила невеликі пам’ятки-посібники «Адвокат у кишені» про те, як захиститись від неправомірних дій міліції. Їх безкоштовно було роздано наприкінці зустрічі.defa4ult
Захід відбувався в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини