Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Круглий стіл по НПМ: "Якщо в серці ти бажаєш зробити добру справу, то все в тебе вийде!"

2Діти та захист їх праві свобод – важливі питання сьогодення.

Питанням реалізації та захисту прав дитини, дотримання міжнародних стандартів в даній сфері сьогодні присвячено чимало зустрічей представників НПМ та студентів. Не залишається в стороні й студентська громада Полтавського інституту економіки і права ВНЗ ВМУРоЛ «Україна».

До професійного свята соціальних працівників за підтримки кафедри соціальної роботи Полтавського інституту економіки і права Координатором Уповноваженого в Полтавській області Яковенко Вірою 3 листопада 2014 року був проведений круглий стіл на тему «Особливості реалізації НПМ в місцях несвободи для дітей».

1

Участь в роботі приймали студенти та викладачі соціально-гуманітарного і юридичного факультету ПІЕП. Були розглянуті питання реалізації НПМ в Україні, механізму проведення моніторингових візитів до місць несвободи та реагування Уповноважено на виявлені системні недоліки.

Зацікавленість викликали питання міжнародного досвіду впровадження НПМ, практика роботи польських установ соціальної  реабілітації для неповнолітніх осіб в конфлікті з законом.

Обговорювались питання матеріального забезпечення, державного фінансування та людського ресурсу.  Загальна дискусія, обмін думками та позитивний настрій щодо подальшого вдосконалення роботи місць несвободи для дітей – найкращій результат нашої спільної роботи.

Поділитися

Інші новини